Begeleiding op maat

Begeleiding op maat
 

Begeleiding op maat is aangepast aan jouw persoonlijke situatie en de problemen die jij of jullie in jullie samengestelde gezin ervaren. De duur van het begeleidingstraject is afhankelijk van de ernst van de problematiek. Normaal gesproken zijn vijf gesprekken genoeg.
 
Erkenning en begrip

In deze gesprekken is er allereerst ruimte voor erkenning van je gevoelens. Alles mag er zijn. Ik luister en veroordeel niet. Ik leef me in in jou en alle betrokkenen en nodig jou uit om hetzelfde te doen. Daardoor ontstaat vaak al meer begrip, wat maakt dat je gebeurtenissen anders gaat interpreteren. Dit maakt weer dat je je beter voelt en anders reageert. En dat heeft dan vaak weer een positief effect op het gedrag van anderen.
 
Informatie en advies

Vervolgens bespreken we kenmerken en valkuilen van een samengesteld gezin. Wat is normaal, en wat niet. Waarom doen de kinderen zoals ze doen. Wat kun je wel en niet verwachten van de kinderen en van elkaar. Hoe zorg je dat je het volhoudt, hoe onderhoud je de partnerrelatie, hoe bouw je een band op met de kinderen, in hoeverre mag je je bemoeien met de opvoeding van de kinderen, welke rol mag een ex-partner spelen in jullie gezin? Duidelijkheid over dit soort zaken voorkomt veel teleurstelling, frustratie en ruzie en maakt het samenwonen een stuk relaxter en leuker.
 
Problemen oplossen
Verder kun je natuurlijk alles waar jullie tegenaan lopen inbrengen. Al pratende bedenken we samen een oplossing die voor jullie goed voelt. Door op deze manier samen een paar kwesties te bespreken, ontwikkelen jullie vanzelf een gevoel voor wat bij jullie wel en niet gaat werken.
 
Inzicht in jezelf

Zit je rugzak erg vol, houd er dan rekening mee dat je nog 3 tot 5 gesprekken extra nodig kunt hebben. In deze gesprekken gaan we in op de strategieën die jij als kind hebt ontwikkeld om je staande te houden in je gezin van herkomst. We bespreken hoe die je nu belemmeren, maar ook hoe je ze kunt inzetten op weg naar een gelukkig (gezins)leven, want vaak zijn ze ook juist jouw sterke punt.
Je kunt er voor kiezen om het eerste deel van het traject samen met je partner te doen, en dit tweede deel alleen te doen. Als je het alleen doet, dan kun je ook kiezen voor natuurcoaching. Ik vertel je daar graag meer over.
 
 

Agenda

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier