Workshop in de natuur

“Look deep into nature, 
and then you will understand everything better” 

Albert Einstein 
 

Hierbij ben je van harte uitgenodigd voor de workshop in de natuur voor stiefmoeders op zaterdag 26 augustus van 10.00 - 16.00 uur in Oisterwijk (NB).

Deze dag wordt ook gegeven op een lokatie in de buurt van Utrecht op zaterdag 23 september 2017. Je kunt je ook voor deze data al opgeven.

Herken jij je jezelf hierin?
 • Ik heb een samengesteld gezin en ik zou weleens andere stiefmoeders willen ontmoeten en ervaringen uit willen wisselen
 • Ik ben hartstikke druk met mijn samengestelde gezin en kom amper toe aan mezelf
 • Af en toe twijfel ik zo aan mezelf. Ik zou weleens van anderen willen horen hoe die dat doen
En zou jij het ook wel eens goed vinden om een keer stil te staan bij jouw gezin. Een dag willen om tot jezelf te komen, om zelf op een andere manier te kijken naar je gezin en om anderen eens mee te laten kijken. Om het er in alle rust over te hebben met mensen die precies begrijpen hoe het is, omdat ze zelf een samengesteld gezin hebben; mensen die snappen hoeveel energie het kost, natuurlijk het huishouden, maar vooral al het overleg en ook de twijfel aan jezelf iedere keer weer, ook al loopt het eigenlijk best goed in jouw gezin.

Dan is deze workshop bedoeld voor jou! 
 
 
"Wat was vandaag een mooi cadeau! ik kan en wil dit iedere stiefmoeder aanraden. De gevoelens van herkenning, saamhorigheid, begrip en steun zijn enorm geestverruimend en hartverwarmend. Dat doet een stiefmoederhart enorm goed"

een van de deelnemers aan deze workshop op 13 mei 2017. Zakt de moed je weleens in de schoenen? Trek dan je wandelschoenen aan - en ga mee op pad.

In deze workshop, ontwikkeld in samenwerking met Annette van der Maarel van Bewuste Stiefmoeders.nl, doen we leuke, lichte en tegelijkertijd inzichtgevende oefeningen en activiteiten.  

Allemaal buiten. 

Want door te bewegen, kom je in beweging.

We gaan ons verdiepen in jou en jouw gezin, jouw leven. En de natuur gaat je daarbij helpen. Het indrukwekkende landschap van de Oisterwijkse bossen en vennen geeft rust, ruimte en nieuwe perspectieven in je hart en je hoofd. En in je gezin!

AAN DEZE WORKSHOP KUNNEN MAXIMAAL 12 VROUWEN MEEDOEN. WIL JIJ ERBIJ ZIJN?
Schrijf je dan nu in door een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer te sturen naar: info@gezinspraktijkgestel.nl (of maak gebruik van het contactformulier)

Maar het kan ook zomaar zijn, dat je alleen met mij, of in een klein groepje op stap gaat. Dat is anders, maar het kan ook heerlijk zijn om zoveel aandacht te krijgen. Voel je vrij om te informeren hoe het er voor staat met de aanmeldingen.

Vroegboekkorting
Als je je inschrijft voor 5 augustus a.s. dan geldt een aantrekkelijke vroegboekkorting. Je betaalt dan slechts €79,00.
Na 5 augustus kost deze workshop €97,00

Programma van de dag
We maken kennis met elkaar in het restaurant van Groot Speijck, het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk, en beginnen met een kopje koffie of thee. 

Dan begint een leuk en gevarieerd programma buiten. We wandelen het bos in en doen een aantal activiteiten. 
We gaan aan de slag met waar je nu staat en waar je heen wilt. Wat je grenzen zijn en hoe je die beter kunt stellen, jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe die je kunnen helpen. Leiderschap in je gezin - hoe kun jij beter de regie nemen over jezelf en je stiefgezin.  

Je krijgt een heerlijke lunch met verse producten midden op de dag.  En daarna gaan we weer lekker naar buiten.

Buiten werken met de natuur en in de natuur geeft je verrassende antwoorden en oplossingen die jij meteen toe kunt gaan passen thuis. 
Ik vind het namelijk ook heel belangrijk dat je met concrete handvatten naar huis gaat. Zodat je écht een stap verder komt met je samengestelde gezin.Dit neem je mee naar huis
Je gaat deze dag naar huis met een opgeruimd gevoel - en een heleboel nieuwe inzichten. Je krijgt meer:
 • Helderheid - die voortkomt uit nieuwe inzichten. Je weet beter waar je nu staat en waar je heen wilt.
 • Vertrouwen - Het geeft zelfvertrouwen als je weer verbinding maakt met jouw kwaliteiten en wie jij ook al weer bent. De oefeningen in de natuur werken op een mooie manier ook door in je onderbewustzijn. 
 • Moed - Met nieuwe perspectieven krijg je ook de moed om in actie te komen thuis en dingen te gaan veranderen die niet lekker lopen. 
 • Focus - De activiteiten geven ook inzicht over waar je nu aandacht aan besteedt. Je hebt meer ruimte en vrijheid dan je nu misschien denkt: Je kunt die aandacht makkelijker gaan verleggen. Naar jezelf bijvoorbeeld - en naar jouw behoeften, jouw zelfzorg.
 • Verbinding - Het is heel fijn om collega - stiefmoeders te ontmoeten. Niemand anders begrijpt immers beter hoe het precies voor je is. Omdat je veel twee aan twee werkt, krijg je echt de kans om mensen te leren kennen. Er kunnen dus zomaar duurzame vriendschappen ontstaan deze dag.
 
Wat namen eerdere deelnemers mee van deze dag?
 • rust, ruimte en acceptatie
 • dat ik echt niet de enige ben
 • dat ik, en wij allemaal als stiefmoeder, trots kunnen zijn op wat we al doen en bereikt hebben
 • nieuwe inzichten, meer vertrouwen in mezelf en dat het wel goed komt
 • de verhalen van andere stiefmoeders
uit de evaluatie van deze workshop op 13 mei 2017

Over Nanda
Nanda Poulisse is orthopedagoog, stiefplancoach en natuurcoach. In Gezinspraktijk Gestel in Sint-Michielsgestel begeleidt zij samengestelde gezinnen, waarbij zij zich bij voorkeur richt op de ouders, zodat die beter in staat zijn om zelf hun kinderen en stiefkinderen te begeleiden.

Nanda: “In 1996 kreeg ik een relatie met een man, die enkele jaren daarvoor zijn vrouw verloren was aan kanker. Daardoor werd ik de stiefmoeder van zijn drie kinderen. Omdat ik zelf ook op jonge leeftijd mijn moeder verloren heb, en mijn vader al snel opnieuw trouwde, dacht ik dat ik wel wist hoe ik met deze situatie om moest gaan. Toch heb ik regelmatig gedacht: waar ben ik aan begonnen, ik heb dit zwaar onderschat. Gelukkig hebben we nog steeds een goede band met alle drie de kinderen en hun (voor een deel ook weer samengestelde) gezinnen. Ervaring genoeg dus”.

Krijg je ook zo'n zin om mee te doen?
Voel jij het kriebelen? Denk jij: deze dag zou ik mezelf heel graag gunnen? Meld je dan nu aan. Stuur een mailtje naar info@gezinspraktijkgestel.nl en vermeld daarin je naam, adres en telefoonnummer en de datum van de workshop.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten. Het gaat super leuk worden. 

NB De vroegboek prijs van 79 euro vervalt op 5 augustus. Daarna gaat de workshop 97 euro kosten. Na aanmelding ontvang je een factuur. Zodra je die betaald hebt, is je aanmelding definitief.

Praktische informatie
De dag duurt van 10.00 - 16.00 uur

We ontmoeten elkaar in:
Bezoekerscentrum Groot Speijck
Van Tienhovenlaan 5, 5062 SK Oisterwijk.
Er is een grote parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 200 m lopen naar Groot Speijck
Dit is de link.

De prijs is inclusief koffie/thee, een lunch, en een drankje met wat lekkers in de natuur na afloop.
Laat het me even weten als je vegetarisch bent of andere dieetwensen hebt.

Wat neem je mee?
Goede wandelschoenen, regenkleding (eventueel een paraplu), een flesje water, zonnebril, zonnebrand

We wandelen ongeveer 4 km, steeds een stukje en dan doen we weer een oefening in de natuur.
Ook bij regen gaat de workshop door. We doen dan een deel van het programma binnen (kennismaking, lunch, afsluiting), maar de oefeningen vinden buiten plaats in de natuur.

Heb je nog andere kleine of grote vragen? Twijfel niet en mail of bel me.
Nanda Poulisse, info@gezinspraktijkgestel.nl, tel. 073 - 5518120, of op de dag zelf: 06-15433145

Ik heb veel zin in deze dag en kijken er naar uit jou te ontmoeten. Tot 26 augustus!

Hartelijke groet,
Nanda


  

Agenda

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier