Workshop in de natuur

“Look deep into nature, 
and then you will understand everything better” 

Albert Einstein 
 

De volgende workshop in de natuur is op zaterdag 26 mei 2018.. De workshop zal gehouden worden in Oisterwijk. We beginnen om 10.00 uur en het programma eindigt om 16.00 uur, maar daarna kun je gerust nog na blijven praten met elkaar en met mij.

Herken jij je jezelf hierin?
 • Ik word soms zo moe van de kinderen van mijn partner
 • Ik voel me zo buitengesloten in ons samengestelde gezin. Het lijkt wel of ik er niet toe doe
 • Ik zou weleens andere stiefmoeders willen ontmoeten en ervaringen uit willen wisselen
 • Ik ben hartstikke druk met mijn samengestelde gezin. Het is tijd voor me-time.
En zou jij het ook wel eens goed vinden om een keer stil te staan bij jouw gezin. Een dag willen om tot jezelf te komen, om zelf op een andere manier te kijken naar je gezin en om anderen eens mee te laten kijken. Om het er in alle rust over te hebben met mensen die precies begrijpen hoe het is, omdat ze zelf een samengesteld gezin hebben; mensen die snappen hoeveel energie het kost, natuurlijk het huishouden, maar vooral al het overleg en ook de twijfel aan jezelf iedere keer weer, ook al loopt het eigenlijk best goed in jouw gezin.

Dan is deze workshop bedoeld voor jou! 
 
 
"Wat was vandaag een mooi cadeau! ik kan en wil dit iedere stiefmoeder aanraden. De gevoelens van herkenning, saamhorigheid, begrip en steun zijn enorm geestverruimend en hartverwarmend. Dat doet een stiefmoederhart enorm goed"

Een van de deelnemers aan deze workshop op 13 mei 2017 Zakt de moed je weleens in de schoenen? Trek dan je wandelschoenen aan - en ga mee op pad.

In deze workshop doen we leuke, lichte, en tegelijkertijd inzichtgevende oefeningen en activiteiten.  

Allemaal buiten. 
Want door te bewegen, kom je in beweging.

Sommige oefeningen doe je alleen, maar de meeste activiteiten doe je in tweetallen. Zo leer je elkaar snel en goed kennen en kom je gemakkelijk in gesprek.

We gaan ons verdiepen in jou en jouw gezin, jouw leven. En de natuur gaat je daarbij helpen. De natuur geeft rust, ruimte en nieuwe perspectieven in je hart en je hoofd. En in je gezin!

AAN DEZE WORKSHOP KUNNEN MAXIMAAL 8 VROUWEN MEEDOEN. WIL JIJ ERBIJ ZIJN?
Schrijf je dan nu in door een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer te sturen naar: info@gezinspraktijkgestel.nl (of maak gebruik van het contactformulier)

Vroegboekkorting
Als je je inschrijft voor 15 april 2018. dan geldt een aantrekkelijke vroegboekkorting. Je betaalt dan slechts €79,00.
Na 15 april 2018 kost deze workshop €97,00

Programma van de dag
We maken kennis met elkaar in het restaurant van Groot Speijck en beginnen met een kopje koffie of thee. 

Dan begint een leuk en gevarieerd programma buiten. We wandelen het bos in en doen een aantal activiteiten. 
We gaan aan de slag met waar je nu staat en waar je heen wilt. Wat je grenzen zijn en hoe je die beter kunt stellen, jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe die je kunnen helpen. Leiderschap in je gezin - hoe kun jij beter de regie nemen over jezelf en je stiefgezin.  

We lunchen in het restaurant of op het terras en daarna gaan we weer lekker naar buiten.

Buiten werken met de natuur en in de natuur geeft je verrassende inzichten. Daardoor verandert er iets in jou, en dan kan het zomaar gebeuren dat jouw gezinsleden ook veranderen.  Zo kom je écht een stap verder met je samengestelde gezin.Dit neem je mee naar huis
Je gaat deze dag naar huis met een opgeruimd gevoel - en een heleboel nieuwe inzichten. Je krijgt meer:
 • Helderheid - die voortkomt uit nieuwe inzichten. Je weet beter waar je nu staat en waar je heen wilt.
 • Vertrouwen - Het geeft zelfvertrouwen als je weer verbinding maakt met jouw kwaliteiten en wie jij ook al weer bent. De oefeningen in de natuur werken op een mooie manier ook door in je onderbewustzijn. 
 • Moed - Met nieuwe perspectieven krijg je ook de moed om in actie te komen thuis en dingen te gaan veranderen die niet lekker lopen. 
 • Focus - De activiteiten geven ook inzicht over waar je nu aandacht aan besteedt. Je hebt meer ruimte en vrijheid dan je nu misschien denkt: Je kunt die aandacht makkelijker gaan verleggen. Naar jezelf bijvoorbeeld - en naar jouw behoeften, jouw zelfzorg.
 • Verbinding - Het is heel fijn om collega - stiefmoeders te ontmoeten. Niemand anders begrijpt immers beter hoe het precies voor je is. Omdat je veel twee aan twee werkt, krijg je echt de kans om mensen te leren kennen. Er kunnen dus zomaar duurzame vriendschappen ontstaan deze dag.
 
Wat namen eerdere deelnemers mee van deze dag?
 • rust, ruimte en acceptatie
 • dat ik echt niet de enige ben
 • dat ik, en wij allemaal als stiefmoeder, trots kunnen zijn op wat we al doen en bereikt hebben
 • nieuwe inzichten, meer vertrouwen in mezelf en dat het wel goed komt
 • de verhalen van andere stiefmoeders
uit de evaluatie van deze workshop op 13 mei 2017

Over Nanda
Nanda Poulisse is orthopedagoog, stiefplancoach en natuurcoach. In Gezinspraktijk Gestel in Sint-Michielsgestel begeleidt zij samengestelde gezinnen, waarbij zij zich bij voorkeur richt op de ouders, zodat die beter in staat zijn om zelf hun kinderen en stiefkinderen te begeleiden.

Nanda: “In 1996 kreeg ik een relatie met een man, die enkele jaren daarvoor zijn vrouw verloren was aan kanker. Daardoor werd ik de stiefmoeder van zijn drie kinderen. Omdat ik zelf ook op jonge leeftijd mijn moeder verloren heb, en mijn vader al snel opnieuw trouwde, dacht ik dat ik wel wist hoe ik met deze situatie om moest gaan. Toch heb ik regelmatig gedacht: waar ben ik aan begonnen, ik heb dit zwaar onderschat. Gelukkig hebben we nog steeds een goede band met alle drie de kinderen en hun (voor een deel ook weer samengestelde) gezinnen. Ervaring genoeg dus”.

Ga je mee op stap?
Is dit echt iets voor jou? En gun jij jezelf een dag helemaal voor jezelf, waarbij ik je zoveel mogelijk ga verwennen. Hak dan nu de knoop door en meld je aan. Dan ben jij er zeker bij.
Stuur een mailtje naar info@gezinspraktijkgestel.nl en vermeld daarin je naam, adres en telefoonnummer en de datum van de workshop.

Ik heb er veel zin in en kijk ernaar uit om je te ontmoeten. 

NB De vroegboek prijs van 79 euro vervalt op 15 april 2018. Daarna gaat de workshop 97 euro kosten. Na aanmelding ontvang je een factuur. Zodra je die betaald hebt, is je aanmelding definitief.

Praktische informatie
De dag duurt van 10.00 - 16.00 uur

We ontmoeten elkaar in:

Restaurant Groot Speijck
Van Tienhovenlaan 4
5062 SK Oisterwijk

Er is een grote parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 100 meter lopen naar het bezoekerscentrum, waar ook het restaurant is.

De prijs is inclusief koffie/thee, een lunch in het restaurant, en een drankje met wat lekkers in de natuur na afloop.
Laat het me even weten als je vegetarisch bent of andere dieetwensen hebt.

Wat neem je mee?
Goede wandelschoenen, regenkleding (eventueel een paraplu), een flesje water, zonnebril, zonnebrand

We wandelen ongeveer 4 km, steeds een stukje en dan doen we weer een oefening in de natuur.
Ook bij regen gaat de workshop door. We doen dan een deel van het programma binnen (kennismaking, lunch, afsluiting), maar de oefeningen vinden buiten plaats in de natuur.

Heb je nog andere kleine of grote vragen? Twijfel niet en mail of bel me.
Nanda Poulisse, info@gezinspraktijkgestel.nl, tel. 073 - 5518120, of op de dag zelf: 06-15433145

Ik heb veel zin in deze dag en kijken er naar uit jou te ontmoeten. Tot 26 mei!

Hartelijke groet,
Nanda


  

Agenda

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier