Begeleiding op maat is aangepast aan jouw persoonlijke situatie en de problemen die jij ervaart na de echtscheiding. De duur van het begeleidingstraject is afhankelijk van de ernst van de problematiek.
 
Erkenning en begrip
In deze gesprekken is er allereerst ruimte voor erkenning van je gevoelens. Alles mag er zijn. Ik luister en veroordeel niet. Ik leef me in in jou maar ook in alle betrokkenen en nodig jou uit om hetzelfde te doen. Daardoor ontstaat vaak al meer begrip, wat maakt dat je gebeurtenissen anders gaat interpreteren. Dit maakt weer dat je je beter voelt en anders reageert. En dat heeft dan vaak weer een positief effect op het gedrag van anderen.
 
Informatie en advies
Vervolgens geef ik uitleg over de valkuilen waar je bij een scheiding in kunt vallen, en hoe je dat kunt vermijden. Hoe ga je om met emoties en gevoelens? Hoe voorkom je een loyaliteitsconflict bij kinderen. Wat zijn normale reacties van kinderen bij een echtscheiding en hoe hangen deze samen met hun leeftijd? Hoe verander je een partnerrelatie in een ouderrelatie en wat gaat jou helpen om hierbij staande te blijven, zodat je er voor je kinderen kunt zijn.
 
Inzicht in jezelf
Een vast onderdeel van de begeleiding zijn gesprekken over de relatie die je afgesloten hebt. Hoe komt het dat deze relatie geen stand gehouden heeft? Wat heb je ervan geleerd? En hoe voorkom je dat een volgende relatie weer stuk zou lopen op hetzelfde punt. In deze gesprekken gaan we in op de strategieën die jij als kind hebt ontwikkeld om je staande te houden. We bespreken hoe die je nu belemmeren, maar ook hoe je ze kunt inzetten op weg naar een gelukkig (gezins)leven, want vaak zijn ze ook juist jouw sterke punt.
 
Problemen oplossen
Verder kun je alles waar je tegenaan loopt inbrengen, of het nu om praktische problemen gaat, om opvoedkwesties met je kinderen, of om problemen met je ex-partner. Al pratende bedenken we samen een oplossing die voor jou goed voelt. Zonodig bereiden we moeilijke gesprekken voor, en oefenen we ze samen.
 

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier