Gescheiden ouders

Net gescheiden (en zorg om de kinderen?)
Zit je er doorheen na je echtscheiding, ben je het overzicht helemaal kwijt, en heb je steeds gedoe of ruzie met je ex-partner? Dat is best begrijpelijk, maar niet goed voor je kinderen. Juist tijdens en na de scheiding hebben die behoefte aan twee ouders die er voor hen zijn: ouders die aandacht voor hen hebben, die weten  waar ze op moeten letten, en die blijven opvoeden. Dat is niet gemakkelijk, maar wel erg belangrijk. Als je dat op je eentje niet redt, is het goed (en fijn!) om daar hulp bij te krijgen van een onafhankelijk deskundige.
 
Ik ondersteun je emotioneel, zet samen met jou de dingen op een rijtje, en zorg dat jij jouw leven en dat van de kinderen weer op orde krijgt.
 
Al langer gescheiden
Ook als je al wat langer geleden gescheiden bent, en je maakt je zorgen over je kinderen, kun je bij mij terecht. We gaan op zoek naar de oorzaken en een oplossing die voor jou goed voelt. Het kan zijn dat je in een van de valkuilen van een echtscheiding gestapt bent, of dat je kind onbedoeld in een loyaliteitsconflict is gekomen, of dat er problemen zijn met de communicatie tussen jou en je ex-partner. Het is goed om daar inzicht in te krijgen. Pas als je weet wat er aan de hand is, kun je er ook iets aan doen.

Begeleiding op maat
Een begeleidingstraject op maat is aangepast aan jouw persoonlijke situatie en de problemen die jij ervaart na de echtscheiding. De duur van het begeleidingstraject is afhankelijk van de ernst van de problematiek.
 
Samen kan, maar hoeft niet
Het is niet per se nodig om samen met je ex-partner om de tafel te gaan zitten. De ervaring heeft mij geleerd dat als de emoties erg groot zijn, ik het beste werk met één van de gescheiden ouders, en niet met beide. Op deze manier kan ik er echt voor jou zijn, en voel jij je veilig om openhartig over alles te praten wat je dwars zit. Dat heeft niet alleen een positief effect op jou en de kinderen, maar ook op de relatie met de ex-partner.
 
Hoe schadelijk is een scheiding voor kinderen?
Of de scheiding van hun ouders voor kinderen schadelijk is, hangt vooral af van de manier waarop de ouders scheiden en hoe ze daarna hun leven als ex-partners vormgeven. Je kunt erg veel ellende voorkomen als je erin slaagt om dat op een respectvolle manier te doen. 

Agenda

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier