Gespreksgroepen

Gespreksgroepen op basis van thema's
Met regelmaat worden gespreksgroepen georganiseerd voor ouders en stiefouders van samengestelde gezinnen, en bij voldoende belangstelling ook voor stiefmoeders of stiefvaders.
Ook voor mensen die van plan zijn een samengesteld gezin te starten kan het ter voorbereiding hierop heel zinvol zijn om aan zo'n gespreksgroep deel te nemen.

De data staan in de agenda, maar in overleg kunnen we deze ook aanpassen.

In vier groepsgesprekken van twee uur bespreken we een aantal onderwerpen. Je kunt natuurlijk zelf inbrengen waar je op dat moment tegen aanloopt, maar je krijgt steeds ook informatie over een thema. Vervolgens bespreken we met de groep hoe het er met betrekking tot dit onderwerp in jullie gezin aan toe gaat. Ik stel, als gespreksleider vragen, en zie erop toe dat iedereen voldoende aan bod komt.

Thema's (in overleg)
  • het verschil tussen een eigen kind en het kind van je partner
  • copingstijlen (d.w.z. manieren om met problemen om te gaan)
  • een band opbouwen met je stiefkinderen
  • het opvoeden van andermans kinderen
  • erkenning geven
  • omgaan met ex-partners
  • insiders en outsiders in het gezin
  • loyaliteit
  • verwachtingen en realiteit
  • vakanties, feestdagen en rituelen
Informatievoorziening en ontmoeting
Doel van de gespreksgroepen is informatievoorziening, maar vooral ook de ontmoeting en uitwisseling met mensen in vergelijkbare situaties. Samen met elkaar en van elkaar leren. Samen kom je verder.

Praktische informatie
De gesprekken vinden iedere twee, drie of vier weken plaats in informele sfeer op maandag, woensdag- of donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur of op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur (in overleg). Zie de agenda (hier rechts) voor de data. De groepen bestaan uit vier tot acht deelnemers. Er wordt gezorgd voor koffie en thee met wat lekkers. Je krijgt na afloop via de mail enkele aandachtspunten op papier.

De kosten voor deelname aan vier groepgesprekken bedragen €60,- per persoon.

Je kunt je aanmelden via de mail (info@gezinspraktijkgestel.nl) of telefonisch: 073-5518120. De groepen gaan door bij voldoende deelname (minimaal vier personen). Als een groep niet van start gaat, zal ik met je overleggen over deelname aan een andere groep. Heb je wel belangstelling maar kun je niet op de tijden in de agenda, neem dan contact op voor overleg over andere mogelijkheden.

NB. Er zijn mensen die aarzelen om aan een gespreksgroep deel te nemen. Ze zijn bang dat ze bekenden tegen komen, of dat de ex-partner er weet van krijgt. En ze willen de vuile was niet buiten hangen. Ik begrijp die zorgen en daarom bied ik je de mogelijkheid om van te voren te informeren naar de woonplaats van de andere deelnemers. Zit daar iemand bij die bij jou in de buurt woont, dan kun je besluiten in een andere groep te gaan. Aan de andere kant kan het ook juist een voordeel zijn om dicht bij elkaar te wonen. Je kunt samen komen, en elkaar tussendoor of na afloop ook nog zien.

 

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier