Werkwijze

Persoonlijk
Ik werk op een persoonlijke manier, vanuit mijn eigen huis, omdat ik daar de huiselijke sfeer kan scheppen die naar mijn idee past bij een gezinspraktijk. De gesprekken vinden in mijn werkruimte plaats, de gespreksgroepen in de huiskamer. In overleg kan ik ook bij je thuis komen, mits daar op een rustig plekje gewerkt kan worden. Uiteraard kan ik je ook via Skype begeleiden.

Directe ondersteuning: kort maar krachtig
Je kunt bij mij direct terecht, zonder verwijzing van huisarts of gemeente, als je wilt binnen 1 of 2 dagen. Je kunt alleen komen of samen met je nieuwe partner.  Soms komen mensen ook eerst een paar keer alleen, en daarna samen met hun partner. De duur van de begeleiding is uiteraard afhankelijk van de ernst van de problematiek. De meeste mensen hebben genoeg aan een traject van vier tot acht gesprekken. Maar als jouw rugzak erg vol zit, dan kan er meer nodig zijn.

Kennismakingsgesprek en het vervolg
Na een eerste kennismakingsgesprek, waarin jij vertelt wat er allemaal speelt en wat je graag zou willen, beslissen we of we dit traject met elkaar aan willen en kunnen gaan. Het is belangrijk dat er een klik is, en natuurlijk ook dat ik het idee heb dat ik je kan bieden wat je nodig hebt. We bespreken samen wat de mogelijkheden zijn voor het vervolg en ik geef een indicatie van de verwachte tijdsinvestering. Mogelijk ga je samen met je partner een stiefplan maken, of ga je alleen of samen een begeleidingstraject op maat  volgen. Het kan ook zijn dat ik je adviseer om deel te nemen aan een gespreksgroep.

Er is altijd na drie gesprekken een korte evaluatie van het verloop, waarin we bespreken of we het verwachte doel binnen de afgesproken termijn gaan halen.

Systeemgericht
Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door de volgende trefwoorden: betrokken, deskundig, invoelend, maar ook systeemgericht. Alle betrokkenen in het systeem (kinderen, stiefkinderen, ouders, ex-partners) hebben mijn aandacht en ik laat je ervaren hoe het voor al die betrokkenen is. Dat kan confronterend zijn, maar levert veel inzicht op. 

In het belang van de kinderen de ouders in hun kracht zetten
Mijn insteek bij al mijn activiteiten is dat het belang van de kinderen voorop staat. Hoe kunnen we voorkomen dat de kinderen er aan onderdoor gaan? Dat is waar ik voor sta, en waar ook de ouders en stiefouders voor zouden moeten staan. Dat betekent niet dat er geen aandacht of ruimte is voor je eigen nood en verlangens. Kinderen zijn er per slot van rekening bij gebaat als het de volwassenen goed gaat.
Ik werk voornamelijk met ouders. Als dat in de begeleiding past, zie en spreek ik ook graag de kinderen één of twee keer. 

 

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier