Online training Villa Pinedo

Ondersteuning bij de online training van Villa Pinedo

Villa Pinedo is een stichting die zich inzet voor kinderen van gescheiden ouders. Door deze stichting is een online training ontwikkeld waarin ouders leren hoe zij hun kind(eren) centraal stellen tijdens en na de scheiding. 14 jongeren geven tips vanuit hun eigen ervaring over de 6 meest belangrijke thema’s waar je tijdens een scheiding mee te maken krijgt. Er zijn zes modules, die gaan over het gesprek waarin je aan de kinderen vertelt dat  jullie gaan scheiden, de veranderingen waar de kinderen mee te maken krijgen, communicatie tussen jullie als ouders, loyaliteit van kinderen naar beide ouders, nieuwe partners en hoe je daar mee omgaat, en de wettelijke rechten van het kind.

Iedere module bestaat uit:
  • 1 video met coaching van Marsha Pinedo, kindertherapeut en oprichter Villa Pinedo
  • 1 video met ervaringen van 14 kinderen van gescheiden ouders
  • Een werkboek, zodat je deze kennis meteen in praktijk kan brengen
  • Een hoofdstuk uit het boek 'Aan alle gescheiden ouders'
  • Keep-on-track begeleiding via e-mail
De training kost €129,00. De modules zijn ook los te koop.

Persoonlijke begeleiding
De training van Villa Pinedo biedt veel kennis en sluit helemaal aan bij mijn visie. Kennis vergaren is echter nog iets anders dan deze kennis ook in de praktijk brengen. Daarom werk ik samen met Villa Pinedo, en bied ik persoonlijke begeleiding aan bij deze training. Deze begeleiding gaat je helpen om echt aan de slag te gaan met de opdrachten en met jezelf. Na een kennismakingsgesprek schaf je zelf de training aan. Vervolgens heb je een begeleidingsgesprek na iedere module, waarin we samen werken aan de opdrachten en dingen bespreken die je lastig vindt, in de training, of bij de uitvoering.

De begeleiding is individueel. Als je ex-partner de training ook volgt en hier ook begeleiding bij wil, voer ik aparte gesprekken met hem/haar. Je bepaalt zelf het tempo waarin je de training volgt, bijv. een module en een begeleidingsgesprek per 2, 3 of 4 weken.

Situaties waarin begeleiding raadzaam is
  • Je voelt zoveel emoties ten gevolge van de scheiding dat deze je leven helemaal beheersen. Je merkt dat je steeds kribbig of boos bent op je kinderen en moeite hebt om ze de liefdevolle aandacht te geven die ze juist na de scheiding zo nodig hebben.
  • Je voelt dagelijks spanning ten opzichte van je ex. De communicatie verloopt moeizaam en het kost jullie heel veel moeite om afspraken te maken.
  • Je merkt dat je volwassen gesprekken voert met je kind, over zaken die je eigenlijk met een volwassene zou moeten voeren.

Marsha Pinedo schrijft in de laatste module: “Hulp vragen is geen zwakte, maar een kracht”.

Voor een afspraak bel: 073-5518120 of mail naar: info@gezinspraktijkgestel.nl.
 

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier