Samengestelde gezinnen

Zit je er doorheen met je samengestelde gezin? Ben je er enthousiast (en verliefd) aan begonnen, maar valt het eerlijk gezegd best tegen? Troost je, je bent echt niet de enige. Een samengesteld gezin brengt nu eenmaal ervaringen met zich mee die je van te voren niet had kunnen bedenken, ook al heb je nog zoveel boeken gelezen. Gun jezelf die steun in de rug die je nu zo goed kunt gebruiken en geef jullie nieuwe gezin de optimale kans om te slagen. Jullie houden toch van elkaar en willen de kinderen niet weer een scheiding aandoen.

Ik begeleid jullie, of als je wilt, jou alleen, in een aantal gesprekken die helemaal zijn afgestemd op jullie situatie. Dat helpt echt!
 
Erkenning en begrip
In de gesprekken is er allereerst ruimte voor erkenning van je gevoelens. Alles mag er zijn. Ik luister en veroordeel niet. Ik leef me in in jou en alle betrokkenen en nodig jou uit om hetzelfde te doen. Daardoor ontstaat vaak al meer begrip, wat maakt dat je gebeurtenissen anders gaat interpreteren. Dit maakt weer dat je je beter voelt en anders reageert. En dat heeft dan vaak weer een positief effect op het gedrag van anderen.
 
Informatie en advies
Natuurlijk geef ik ook uitleg over de kenmerken van een samengesteld gezin. Wat is normaal, en wat niet? Wat mag je verwachten van je partner en van de kinderen? Wat is jouw rol in het  nieuwe gezin? Hoe zorg je dat je het volhoudt? Hoe onderhoud je de partnerrelatie? Hoe bouw je een band op met de kinderen? In hoeverre mag je je bemoeien met de opvoeding van de kinderen? En last but not least: welke rol mag een ex-partner spelen in jullie gezin? Duidelijkheid over dit soort zaken voorkomt veel teleurstelling, frustratie en ruzie en maakt het samenwonen een stuk relaxter en leuker.
 
Problemen oplossen
Verder kun je alles waar jullie tegenaan lopen inbrengen. Al pratende bedenken we samen een oplossing die voor jullie goed voelt. Door op deze manier een paar kwesties te bespreken, leren jullie om dat later thuis ook samen te doen.
 
Inzicht in jezelf
Heb je in leven al veel meegemaakt waardoor jouw rugzak erg vol zit? Dan kan het zijn dat je nog een paar extra gesprekken nodig heb. In deze gesprekken gaan we in op de strategieën die jij als kind hebt ontwikkeld om je staande te houden. We bespreken hoe die je nu belemmeren, maar ook hoe je ze kunt inzetten op weg naar een gelukkig (gezins)leven, want vaak zijn ze ook juist jouw sterke punt.

Je kunt er voor kiezen om het eerste deel van het traject samen met je partner te doen, en dit tweede deel alleen te doen. 

Voor een afspraak bel: 073-5518120 of mail naar: info@gezinspraktijkgestel.nl.
 

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier