Adviezen als je gaat scheiden of opnieuw gaat samenwonen

Als je van plan bent om te gaan scheiden
Vertel samen aan de kinderen dat jullie  gaan scheiden. Neem daar de tijd voor. Vertel het alle kinderen tegelijk, zodat ze elkaar tot steun kunnen zijn en je zeker weet dat ze het van jullie horen, en niet van elkaar. Maak duidelijk dat jullie niet meer van elkaar houden, maar dat jullie nog wel heel veel van de kinderen houden en ook altijd allebei voor hen zullen blijven zorgen, ieder op jullie eigen manier.
Lees meer

Als je gescheiden bent
Probeer zo min mogelijk dingen te veranderen die niet echt nodig zijn. Het kind is al zwaar genoeg belast door de scheiding. Zorg dat de kinderen hun familie (met name hun grootouders) blijven zien.
Lees meer
 
Als je van plan bent opnieuw te gaan samenwonen en een nieuw (stief)gezin te stichten
Ga niet overhaast te werk. Neem de tijd en laat de kinderen langzaam aan je nieuwe partner wennen.
Introduceer de kinderen pas aan je nieuwe partner als je denkt dat er echt toekomst in de relatie zit.
Zorg dat jij en je nieuwe partner goed voorbereid zijn op het leven in een samengesteld gezin. Lees van tevoren een boek over stiefgezinnen of maak een stiefplan (zie aanbevolen literatuur).
Lees meer

Na overlijden

Als je kind verdrietig is, laat het dan rustig uithuilen. Toon begrip voor zijn of haar gevoel, en geef aan dat het er mag zijn. Je kunt ook gerust zeggen dat je zelf ook verdrietig bent en je mag dat ook best laten zien. Zorg echter dat je je niet in je verdriet verliest. Jij bent de grote, en het kind is de kleine.
Lees meer
 

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier