Referenties

« terug naar het overzicht

Susan en Len

15 november 2023

We zijn in 2016 vol enthousiasme ons samengesteld gezin gestart, vol goede plannen en ambities waarin alle (toekomstige) gezinsgenoten hun inbreng hadden. Helaas was de complexiteit van deze nieuwe gezinssamenstelling groter dan we konden vermoeden. Een nieuw huis in een andere leefomgeving, andere gezinssamenstelling, gezondheidsproblemen en onverwerkte emoties maakten de situatie in ons nieuwe huis al snel tot een minder relaxte omgeving dan waarop we op hadden gehoopt. Spanningen liepen op en verwachtingen kwamen niet uit. Wij, inmiddels als echtpaar, voelden ons hierin de hoofdschuldigen. Lange tijd meenden we dat we zelf de problematiek konden oplossen, tenslotte waren we weldenkende en meelevende mensen die het beste voor hebben met alle gezins- en familieleden en ook het uiterste over zouden hebben voor hun dierbaren (tot inderdaad de overweging om weer apart te gaan wonen als we het echt niet meer werkend zouden krijgen).
 
Het inzicht dat we hulp moesten zoeken kwam achteraf gezien erg laat, maar gelukkig niet te laat. De hulp van Nanda heeft ons enorm geholpen om de onderliggende dynamiek van een samengesteld gezin te begrijpen. Familie relaties die bij elkaar worden gebracht leiden niet vanzelfsprekend tot een ‘happy family’.  De inzichten die Nanda op heldere, praktische en inlevende wijze heeft verschaft via haar gestructureerde aanpak met schema’s, oorzaak en gevolg, familie verbanden e.d., hebben ons erg geholpen. We voelden ons beiden gehoord en kregen inzichten in (realistische) verwachtingen, actie -> reactie, grenzen stellen, verschil tussen ouder en stiefouder etc. Achteraf bezien hadden we de hulp en het advies van Nanda al veel eerder moeten inroepen en eigenlijk al voordat we ons avontuur zouden beginnen.
 
Iedereen die een samengesteld gezin wilt beginnen kunnen wij aanraden om vooraf advies en hulp te vragen, zeker bij een uitstekende coach als Nanda.

Susan en Len
 
 

Contact

Nanda Poulisse
Gezinspraktijk Gestel
Cederstraat 12
5271 JJ Sint-Michielsgestel
T: 073-5518120
KvK: 60751134
Bank: NL67 RABO 0184.8478.69

Contactformulier